Skip til primært indhold

Klinisk mikrobiologi

Som klinisk mikrobiolog undersøger du prøver fra patienter for at finde potentielle sygdomsfremkaldende mikroorganismer (bakterier, svampe, virus og parasitter).

Du undersøger prøver, både fra patienter der er indlagt på sygehus, og prøver fra patienter som behandles af deres praktiserende læge.

Der anvendes en bred vifte af teknikker lige fra klassiske dyrkningsmetoder til moderne molekylærbiologiske teknikker. 

I modsætning til mange andre lande, hvor mikrobiologisk diagnostik varetages af ikke-læger (fx biologer, biokemikere), er den i Danmark en integreret del af det lægelige speciale klinisk mikrobiologi.

Det betyder, at der udover mikrobiologisk diagnostik, ydes lægefaglig rådgivning vedrørende tolkning af undersøgelsesresultater, antimikrobiel behandling, infektionsprofylakse og infektionshygiejne både i sygehus- og primærsektoren.

Selv om der ikke er direkte patientkontakt, så er der et dagligt tæt samarbejde med de kliniske specialer og de praktiserende læger, fx i form af konferencer, tilsyn på enkelte patienter, telefonisk rådgivning og efteruddannelse af sundhedspersonale.

Introduktionsstillinger

Der er dimensioneret 4 introduktionsstillinger i klinisk mikrobiologi i Region Syd. Det er sygehusene i Odense, Esbjerg, Sønderborg og Vejle, der opslår introduktionsstillinger.

Find ledige introduktionsstillinger i Region Syddanmark på sundhedsjob.dk

 

Hoveduddannelsesstillinger

Der opslås 1 hoveduddannelsesstilling i klinisk mikrobiologi årligt i Region Syddanmark med tiltrædelse 1. marts.

Find ledige hoveduddannelsesstillinger på sundhedsjobs.dk

Opret din egen jobagent, så får du besked, når der er nye opslag.

 

Kontakt

Claus Østergaard

Claus Østergaard

Chefkonsulent

Koncern HR, Sundhedsuddannelser


29 20 17 25 Kontakt
APPFWU01V